Ny temadebat: Tid til nye, digitale eventyr?

En ny digitaliseringsstrategi er på vej. Står vi over for en ny bølge af digitaliseringer? Altinget Digital inviterer til debat om digitalisering af det offentlige.

I marts kunne finansminister Nicolai Wammen (S) præsentere et nyt digitaliseringspartnerskab. Partnerskabets anbefalinger skal munde ud i en ny, dansk digitaliseringsstrategi.
I marts kunne finansminister Nicolai Wammen (S) præsentere et nyt digitaliseringspartnerskab. Partnerskabets anbefalinger skal munde ud i en ny, dansk digitaliseringsstrategi.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Jarl Viktor Schultz

Post- og skattevæsen, banker og sundhedssystem. Samfundssøjler med dét til fælles, at de alle er blevet digitale. Tjenester som Nem-ID, e-Boks og en vifte af corona-apps er blevet en del af vores hverdag. Spørgsmålet er: Hvad bliver det næste?

Tidligere på året lancerede regeringen et digitalt partnerskab, hvor man med egne ord inviterer ”topledere og eksperter helt ind i maskinrummet.” Partnerskabet skal komme med anbefalinger inden for fem hovedspor; anbefalinger, som så kan danne grundlag for en kommende digitaliseringsstrategi.

De fem spor er: ’Fremtidens offentlige sektor’, ’fremtidens digitale erhverv og arbejdspladser’, ’bedre mulighed for samskabelse, offentlig-privat samarbejde og innovation’, ’et datadrevet samfund’ samt ’Danmark i fremtiden’.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00