Nye krav for sundhedsdata kan udløse milliardregning. Og det vækker bekymring hos KL

Det kan blive så dyrt for kommunerne at efterleve nye EU-krav til sundhedsdata, at konsekvenserne langt overstiger fordelene, mener KL. Ender det med milliarddyre justeringer af it-systemer, mere dokumentation og ændrede arbejdsgange kan pengene kun tages fra den kommunale service, lyder det. 

En mere fleksibel og sikker udveksling af sundhedsdata skal blandt andet gøre medlemslandene bedre rustet til at takle nye sundhedskriser, fremgår det af nyt forordningsforslag fra EU. 
En mere fleksibel og sikker udveksling af sundhedsdata skal blandt andet gøre medlemslandene bedre rustet til at takle nye sundhedskriser, fremgår det af nyt forordningsforslag fra EU. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Kommende EU-regler for deling af sundhedsdata risikerer at efterlade så stor en milliardregning hos kommunerne, at de ender med at gøre mere skade end gavn.  

Sådan lyder advarslen fra Nanna Skovgaard, der er kontorchef i Kommunernes Landsforening (KL).  

"Når it-systemer skal tilpasses, og det vil reglerne sandsynligvis kræve, så risikerer der at følge en meget stor regning med. Pengene kan jo som udgangspunkt kun komme et sted fra, og det er fra den kommunale service,” siger hun og tilføjer:  

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00