Nyt lovforslag skal styrke kommuners kontrol med cpr-oplysninger

Flere år efter ballade om enkelte kommuners ekstra udligningsgevinst efter rettelser i cpr-oplysninger fremsætter regeringen nu et lovforslag, som skal give kommunerne udvidede beføjelser til løbende at sikre korrekte bopælsoplysninger om sine borgere.

Det udløste et særligt ekstra udligningstilskud til Frederiksberg og Gentofte Kommune, da de i 2018 ryddede op cpr-oplysninger om folk, der var flyttet fra kommunen.<br>
Det udløste et særligt ekstra udligningstilskud til Frederiksberg og Gentofte Kommune, da de i 2018 ryddede op cpr-oplysninger om folk, der var flyttet fra kommunen.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Efter flere års tilløb i Indenrigsministeriet har regeringen fremsat et lovforslag, som sikrer kommunerne flere beføjelser til at undersøge om borgeres oplysninger om bopæl er korrekte.

Lovforslaget skal sikre, at kommuner kan få direkte adgang til Skats indkomstregistre og samtidig lovfæste kommunernes forpligtigelse til at kontrollere og sikre korrekt bopælsregistrering.

Diskussionen om kommunernes kontrol med bopælsregistreringen tog fart, efter Frederiksberg og Gentofte Kommune fra 2018 ryddede op i fejlregistreringer i forhold til borgere, der havde forladt kommunen.

0:000:00