Nyt PC-kørekort skal løfte danskernes digitale kompetenceniveau

OPGRADERING: Hver anden voksne dansker på arbejdsmarkedet mangler ifølge OECD helt basale kompetencer inden for information, kommunikation og teknologi. Derfor foreslår HK og en række erhvervsaktører et statsfinansieret, gratis online uddannelsesprogram.

I 1996 var civilingeniør Jan Lemkov en af de første, der fik PC-kørekortet. HK, Dansk Erhverv og Netcompany foreslår nu et nyt digitalt kørekort, der er gratis og kan tages online, for at styrke danskernes it-færdigheder.
I 1996 var civilingeniør Jan Lemkov en af de første, der fik PC-kørekortet. HK, Dansk Erhverv og Netcompany foreslår nu et nyt digitalt kørekort, der er gratis og kan tages online, for at styrke danskernes it-færdigheder.Foto: Bjarne Lüthcke/Ritzau Scanpix
Henrik Moltke

Tilbage i 1990'erne bredte en finsk idé, der blev videreudviklet i Danmark, sig globalt: PC-kørekortet.

PC-kørekortet blev en succes, fordi den satte en standard for uddannelse i den personlige computers mest basale funktioner og programmer, såsom tekstbehandling, regneark, email og internet, som stadig var nyt for mange.

I juni 1996 udstedte Dansk IT det første danske PC-kørekort, og den internationale version bredte sig siden til over 150 lande. Nu, 23 år senere, vil HK, Dansk Erhverv og en sammenslutning af virksomheder, som kalder sig Digital Dogme, genintroducere PC-kørekortet. Igen kommer inspirationen fra Finland, hvor over 185.000 (heraf 40 procent finner) har deltaget i et gratis kursus i kunstig intelligens. 

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00