Regioner: Staten forsinker sundheds-it

FORSINKELSER: Statens mange forsinkede leverancer af it-løsninger risikerer at forsinke de fastsatte mål for sundheds-it, advarer Danske Regioner. Sundhedsministeren forventer, at staten snart leverer som lovet.
Digital adgang til røntgenbilleder har været en af opgaverne for regionerne på it-området.
Digital adgang til røntgenbilleder har været en af opgaverne for regionerne på it-området.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er selvfølgelig altid utrolig ærgerligt, når projektplaner ikke kan overholdes. Men jeg ved, at man i NSI er meget opmærksom på at få løst udfordringerne på sundheds-it-området.

Astrid Krag (SF)
Sundhedsminister

Når staten ikke leverer en stribe lovede it-løsninger, så får regionerne svært ved at nå de ambitiøse mål, som staten og regionerne har sat på området for sundheds-it.

Sådan lyder advarslen fra formanden for Danske Regioners Sundhedsudvalg, Ulla Astman.

"Hvis vi skal levere de nye it-løsninger til tiden, så nytter det ikke, at vi stadig har en ustabil digital signatur til personalets log-in. Det er også et problem, at der ikke er skabt ordentlige testfaciliteter af vores nye systemer," siger Ulla Astman. Hun peger på, at de to eksempler er aktuelle, men ikke enestående. Helt aktuelt er også, at staten har forpligtet sig til at levere en supportfunktion ved systemnedbrud. Den er heller ikke klar endnu.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00