Rigsrevisionen kritiserer universiteter for nøl med at sikre forskningsdata

I en opfølgning på en undersøgelse fra 2019 konstaterer Rigsrevisionen stadig mangler i universiteters it-sikkerhed. Langsom opdatering af it-sikkerheden kan betyde, at forskningdata er i fare, konkluderer Rigsrevisionen.

Særligt Niels Bohr Institutet på KU har udfordringer med informationssikkerheden, siger Rigsrevisionen i en ny rapport. Her besøger USA's udenrigsminister Anthony Blinken i 2021 instituttets forskere, der arbejder med kvantecomputere.<br>
Særligt Niels Bohr Institutet på KU har udfordringer med informationssikkerheden, siger Rigsrevisionen i en ny rapport. Her besøger USA's udenrigsminister Anthony Blinken i 2021 instituttets forskere, der arbejder med kvantecomputere.
Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

De store universiteter i Danmark har flere år efter en kritisk rapport stadig ikke fået tilstrækkeligt styr på it-sikkerheden omkring forskningsdata.

Det skriver Rigsrevisionen i en opfølgning til 2018-rapporten. Universiteterne og ministeriet har gjort forbedringer over hele linjen, men på grund af et højt trusselsniveau rettet mod danske universiteters forskningsdata er arbejdet med at forbedre sikkerheden gået for langsomt, konkluderer rapporten.

Sagen er derfor ikke lukket, og Rigsrevisionen vil endnu engang kaste sit kritiske blik på universiteternes og Uddannelses- og Forskningsministeriets arbejde med it-sikkerhed i 2023.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00