SF vil have udviklet dansk AI-sprogmodel for at sikre kritisk infrastruktur

En ny dansk AI-baseret sprogmodel skal sikre, at fremtidens kritiske infrastruktur ikke lægges i hænderne på techgiganter uden mulighed for kontrol og tilstrækkelig gennemsigtighed, lyder det fra SF’s it-ordfører.  

“Det er uholdbart, hvis en privat og kommerciel aktør i værste fald kan tænde og slukke på knappen og dermed i virkeligheden har fuld kontrol over dansk infrastruktur.” 
“Det er uholdbart, hvis en privat og kommerciel aktør i værste fald kan tænde og slukke på knappen og dermed i virkeligheden har fuld kontrol over dansk infrastruktur.” Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Det haster med at få udviklet en dansk AI-baseret sprogmodel. Ellers risikerer dele af den allermest kritiske infrastruktur allerede om få år at måtte overlades til udenlandske techgiganter.  

Sådan lyder det fra SF’s it-ordfører, Lisbeth Bech-Nielsen.  

“Kunstig intelligens kommer til at ændre vores samfund markant. Hvis ikke vi i Danmark hurtigt udvikler vores egen sprogmodel, risikerer vi at måtte overlade kritisk infrastruktur til udenlandske techgiganter,” siger Lisbeth Bech-Nielsen og tilføjer:  

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00