Socialdemokrat skal stå i spidsen for EU's regulering af techgiganter

ORDFØRERSKAB: Christel Schaldemose (S) skal stå i spidsen for at lede EU’s regulering af store tech-virksomheder som Amazon, Facebook og Wish gennem Europa-Parlamentet.

Christel Schaldemose (S) får EU-ordførerskab og skal være med til at regulere store teknologivirksomheder. 
Christel Schaldemose (S) får EU-ordførerskab og skal være med til at regulere store teknologivirksomheder. Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix
Natasha Jahanshahi

Den socialdemokratiske EU-parlamentariker Christel Schaldemose er på vegne af Europa-Parlamentet blevet udpeget som chefforhandler på reguleringen af online platforme i EU's Digital Services Act.

Det oplyser hun i en pressemeddelelse. 

Reguleringen skal både sikre forbrugere i Europa mod farlige og ulovlige varer, der ikke lever op til EU-lovgivning, og så skal den også sætte klare rammer for store tech-virksomheders redigering af indhold og udelukkelse af brugere fra deres platforme.

"Den demokratiske samtale er ikke tjent med, at vi lader det være op til Facebook, Twitter og andre sociale medie-platforme at styre, hvad man må sige og ikke må sige," skriver Christel Schaldemose i pressemeddelelsen.

Reguleringen skal sørge for, at onlineplatformene leve op til deres ansvar ved at fjerne ulovlige ytringer, men Christel Schaldemose vil også arbejde på, at platforme som Facebook, hvor en stor del af den offentlige debat foregår, ikke kan udelukke brugere efter forgodtbefindende.

"I dag kan de fra den ene dag til den anden fjerne indhold eller brugere uden at give en ordentlig forklaring eller mulighed for efterprøvelse af afgørelsen. Det skader vores samfundsdebat, og det lægger uhørt magt i hænderne på teknologikæmperne," udtaler hun i pressemeddelelsen. 

Christel Schaldemose er gruppeformand for de danske socialdemokrater i Europa-Parlamenet og har været medlem af parlamentet siden 2006, hvor hun afløste Henrik Dam Kristensen. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christel Schaldemose

Spidskandidat til Europa-Parlamentet (S), MEP (S)
cand.mag. i historie (SDU 2002)

0:000:00