Statsrevisorer udtaler skarp kritik af ministeriers beredskab for samfundskritiske it-systemer

Der er ikke et tilfredsstillende it-beredskab for syv ud af 12 undersøgte samfundskritiske it-systemer, viser ny beretning fra Rigsrevisionen.

Statsrevisorerne fortalte på et pressemøde mandag, at de nu vil tage kontakt til landets ministerier for at understrege behovet for at få styr på sikkerheden omkring de statslige it-systemer. 
Statsrevisorerne fortalte på et pressemøde mandag, at de nu vil tage kontakt til landets ministerier for at understrege behovet for at få styr på sikkerheden omkring de statslige it-systemer. Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Landets ministerier er i risiko for ikke at kunne opretholde samfundskritiske funktioner i tilfælde af hackerangreb eller andre større it-hændelser.

Det viser en beretning fra Rigsrevisionen, som får Statsrevisorerne til at ty til den næsthøjeste kritik på deres karakterskala.

“Statsrevisorerne kritiserer, at der for syv af de 12 undersøgte samfundskritiske it-systemer ikke er sikret et tilfredsstillende it-beredskab. Det indebærer risiko for, at staten ikke kan opretholde eller markant får forstyrret løsningen af samfundskritiske opgaver i tilfælde af større it-nedbrud, hackerangreb, fysiske skader eller lignende,” lyder det.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00