Teleselskaberne vil have øremærket frekvens-millioner til 5G-teknologi

AUKTION: Overskuddet fra frekvensauktionerne bør gå til udvikling af 5G, mener Dansk Erhverv. Budgetloven står i vejen for en øremærkning, oplyser ministeriet, men hvor der er politisk vilje, er der en vej, svarer Dansk Erhverv.

Danmark skal skynde sig at komme i gang med investeringer i 5G, hvis vi skal være blandt de første. Sådan lyder meldingen fra Dansk Erhverv. Arkivfoto.
Danmark skal skynde sig at komme i gang med investeringer i 5G, hvis vi skal være blandt de første. Sådan lyder meldingen fra Dansk Erhverv. Arkivfoto.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Det er svært for en kommune at råbe op om, at man ikke har ordentlig dækning, og samtidig tage en så ublu leje, som vi har set eksempler på.

Karin Gaardsted (S)
It-ordfører

Finansloven for 2019 blev uden de store digitale tiltag.

Det ærgrer Dansk Erhverv, som repræsenterer teleselskaberne. De havde nemlig lobbyet for, at provenuet fra frekvensauktionerne bliver øremærket til investeringer i digital infrastruktur.

Selvom finansloven endnu ikke er vedtaget i Folketinget, er erhvervets interesseorganisation allerede i gang med forberedelserne til finansloven for 2020. Dansk Erhverv er sammen med IT-Branchen nemlig på vej med et forslag om, at en del af overskuddet fra frekvensauktionerne skal målrettes investeringer i 5G-teknologi.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00