Analyse: Fremtiden er i høj opløsning

TECHTENDENSER: En sikker tendens er, at vi får mere og mere detaljeret viden om hinanden, os selv og verden omkring os. I alle brancher åbner det mulighed for nye tjenester, der konkurrerer om at være mere præcise og personlige. Læs ugens analyse fra Peter Hesseldahl, der er redaktør for digital omstilling på Mandag Morgen.

Enhver fremtidsforsker vil indlede en præsentation med at sige, at man ikke kan forudsige fremtiden. Og det kan man selvfølgelig ikke. Men man kan identificere nogle trends for udviklingen, der er så solide og langvarige, at de kan fungere som et fingerpeg om, hvad vi står overfor.

En af de trends, jeg selv synes, er vældig nyttig, og som kan bruges inden for enhver branche og sektor, er udviklingen i retning af stadig højere opløsning.

Opløsning er et udtryk fra video og foto, der fortæller, hvor detaljeret et billede er. Det er ikke så længe siden, at det var imponerende, hvis et stillbilledekamera havde en opløsning på 4 megapixels. I dag finder man 4K videokameraer, hvor hvert videobillede er på 8,5 megapixels, indbygget i alt fra mobiltelefoner til droner og robotter.

Login