Vestager: Digitalisering også til glæde for ældre

INTERVIEW: Ingen bliver tvunget på pc-kurser, men alle skal yde efter evne – også de ældre, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).
Foto: Pressebillede/Nicolai Perjesi
Lasse Lange

Digitaliseringen vil gøre mange ting nemmere - også for de ældre.

Margrethe Vestager (R)
Økonomi- og indenrigsminister
Der skulle overvindelse til, da Margrethe Vestager (R) skulle optræde med dansktop-klassikeren "Hjerter af Honning" foran Dansk Folkepartis folketingsmedlemmer i forbindelse med DR's store indsamlingsshow i vinter.

"Det har jeg aldrig prøvet før. På samme måde vil nogle mennesker opleve, at de med digitaliseringen skal stifte bekendtskab med noget, der kan virke fremmed, fordi de ikke er vokset op med det. Men sådan er det jo. Verden forandrer sig," siger Margrethe Vestager, der trakterede Dansk Folkepartis politikere med hjemmebag under sin optræden.

Fremover vil pensionsmeddelelser blive sendt digitalt, og indberetning af skat og anmeldelse af flytning er også blandt de mange ting, der skal foregå over nettet. Det er alt sammen en del af den store offentlige digitaliseringsstrategi, som økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager er bannerfører for.

"Digitaliseringen vil gøre mange ting nemmere – også for de ældre. Fordi man som borger ikke vil være afhængig af at være på et bestemt sted på et bestemt tidspunkt. Dernæst vil det spare det offentlige en masse penge, som vi kan bruge på andre ting," siger Margrethe Vestager.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00