Wammen efter kritik: Statens It vil “intensivt” følge op på myndigheder med uopdaterede it-systemer

Efter kritik fra Rigsrevisionen arbejder Statens It på en række løsninger, der skal mindske problemet med statslige it-servere, der ikke kan sikkerhedsopdateres. Men en del af indsatsen skal ske i de enkelte ressortministerier, og det vil der blive fulgt op på, lover finansminister Nicolai Wammen (S).

Finansminister Nicolai Wammen (S) oplyser, at Statens It efter vinterferien vil komme med et oplæg til, hvordan man på kort sigt kan forbedre sikkerheden på de statslige servere, der ikke i dag kan sikkerhedsopdateres.
Finansminister Nicolai Wammen (S) oplyser, at Statens It efter vinterferien vil komme med et oplæg til, hvordan man på kort sigt kan forbedre sikkerheden på de statslige servere, der ikke i dag kan sikkerhedsopdateres.Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Finansminister Nicolai Wammen (S) tager Rigsrevisionens kritik af uopdaterede it-servere i staten “meget alvorligt”. 

Det fortalte han på et samråd tirsdag eftermiddag, som var indkaldt af SF’s it-ordfører, Lisbeth Bech-Nielsen.

Rigsrevisionens kritik gik både på en række it-systemer i unavngivne ministerier og på Statens It’s egne servere, fordi servere, der ikke længere kan sikkerhedsopdateres, risikerer at blive en uvelkommen gave til hackere med ondsindede hensigter overfor det danske samfund.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00