Debat

Welfare Tech: Drop semantik og fokuser på nytte for mennesker

DEBAT: Vi skal holde fokus på nyttiggørelsen af teknologi, der øger livskvalitet og effektivitet i samfundet, frem for semantiske ordlege med begreber, skriver Christian Graversen, direktør i Welfare Tech.

Peter Pagh-Schlegel
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Christian Graversen
Adm. Direktør i Welfare Tech

Nu gælder det om at holde fast i velfærdsteknologi som begreb og udnytte borgere og medarbejderes forståelse af begrebet til at drive større anvendelse og nytte af teknologierne.

Christian Graversen
Direktør, Welfare Tech

Velfærdsteknologi er virkelig ved at bide sig fast som begreb, når årets IT i praksis fra Rambøll og Dansk IT vil til at omdefinere betydningen. Welfare Tech definerer velfærdsteknologi som "teknologier, der øger livskvaliteten og/eller effektiviteten i samfundet".

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Fra begreb til forretning
En af grundene til, at det vil være forstyrrende at tage en lang intellektuel diskussion om definitionen af begrebet velfærdsteknologi er, at der er stigende accept af begrebet blandt borgere, medarbejdere og beslutningstagere.

Denne accept er essentiel for at kunne konvertere velfærdsteknologi fra et begreb til reel forretning for mange lovende danske virksomheder.

Welfare Tech udvikler forretning og skaber innovation og netværk gennem samarbejde og netværk mellem private virksomheder og offentlige parter inden for social- og sundhedsområdet.

Velfærdsteknologi kræver fokus
Selvom Welfare Tech er en national klynge inden for velfærdsteknologi har der været behov for fokus for at opnå kritisk masse i netværket.

Der er klart størst kritisk masse af virksomheder med fokus på sundhed. Dermed er det lettere at skabe nye samarbejder og projekter.

Socialområdet er også et område, hvor velfærdsteknologi kan højne livskvalitet og øge effektivitet, men de offentlige aktører er ikke så opsøgende på offentlig-privat samarbejde, og der er færre private virksomheder. Dette bør være en mulighed at dyrke.

Velfærdsteknologi kræver også fokus, fordi det er teknologi, der transformerer arbejdsgange. Denne evne til at implementere og nyttiggøre teknologi skal styrkes, fordi der til stadighed kommer ny teknologi, der kan hjælpe mennesker med at leve så frit og trygt som muligt.

Hold fokus på nyttiggørelse af teknologien frem for semantiske ordlege med begreber.

Velfærdsteknologi er for borgere og medarbejdere
Nu gælder det om at holde fast i velfærdsteknologi som begreb og udnytte borgere og medarbejderes forståelse af begrebet til at drive større anvendelse og nytte af teknologierne.

Welfare Tech bidrager gerne til større fokus på velfærdsteknologi inden for socialområdet. Der kan teknologi nemlig også bidrage til højere livskvalitet og effektivitet for den enkelte og samfundet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christian Graversen

Country Manager Digital, Siemens Healthineers
cand.merc. (CBS 2004)

0:000:00