Zeberg har skiftet systemet ud med rollen som systemkritiker: ”Regeringens konsulentbesparelser er et stort problem. Det er en kæmpe udfordring”

Rikke Hougaard Zeberg vænner sig stadig til sin nye rolle som systemkritiker efter mere end to årtier som embedsmand. Nu langer Digitaliseringsstyrelsens tidligere topchef hårdt ud efter regeringens milliardbesparelser på konsulenterne. Den kritik rejste hun også i centraladministration, før hun forlod den.

Som topchef i Digitaliseringsstyrelsen gjorde Rikke Hougaard Zeberg opmærksom på udfordringerne ved regeringens milliardbesparelser på konsulenter.
Som topchef i Digitaliseringsstyrelsen gjorde Rikke Hougaard Zeberg opmærksom på udfordringerne ved regeringens milliardbesparelser på konsulenter.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Efter næsten 25 års uafbrudt arbejde for ’systemet,’ havde Rikke Hougaard Zeberg i januar sin første arbejdsdag i sit nye job som direktør for DI Digital på hendes 50-års fødselsdag.

Men udover fødselsdagssangen fra hendes to børn, var det ikke sådan Digitaliseringsstyrelsens tidligere topchef havde forventet, at hendes første dag ’på den anden side af bordet’ skulle markeres.

”Jeg troede, at jeg skulle have morgenmad på kontoret med mine nye kolleger, men i stedet brugte jeg dagen derhjemme med møder på Microsoft Teams. Det er specielt at starte hjemsendt i en stor organisation, når man skal lære en masse nye mennesker at kende,” siger Rikke Hougaard Zeberg.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00