Økonomiprofessor: “Udflyttede institutioner får mest value for money ved at være fleksible”

FLEKSIBILITET: Pendlerordning, tilskud til flytning og løntillæg. Udflyttede institutioner har en række muligheder i ærmet, når de skal forsøge at fastholde medarbejdere. Men fleksibiliteten er det afgørende, mener økonomiprofessor.

Hvor attraktivt er det egentlig at flytte medarbejderne med i en udflytningsrunde? Som udflyttet institution er der en del, der skal overvejes i forbindelse med det. Her kan forskellige hjælpepakker og løntillæg være med til at stille de udflytningsramte medarbejdere bedre. Men er det nok til at fastholde dem?

Det spørgsmål har Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, forholdt sig til. Han opfordrer overordnet til, at de udflyttede institutioner skal have fleksibilitet med i deres overvejelser.

Giv ikke unødvendige løntillæg
Man skal ikke bare give løntillæg uden at have holdt det op imod rekrutteringen af nye medarbejdere, mener økonomiprofessoren. Han kommer med eksempler på to forskellige situationer: den verserende sag om De Økonomiske Råd, der endnu ikke er landet, og Statens Administration.

Login