Ugens embedsmand: Frederik Greisen arbejder med statsligt iværksætteri

MØD EMBEDSVÆRKET: Kontorchefen i Økonomistyrelsens Center for Modernisering og Analyse er med til at lede opbygningen af en fællesstatslig analysekapacitet. Og så mener han, at staten står overfor en revolution, når det kommer til kunstig intelligens.

Frederik Greisen har arbejdet i Økonomistyrelsen siden 2019. Her er han med datteren Karla.
Frederik Greisen har arbejdet i Økonomistyrelsen siden 2019. Her er han med datteren Karla.Foto: Frederik Greisen
Malte Bruhn
Frederik Lindgren Greisen
Frederik Lindgren Greisen (født 1989 i København) er uddannet cand.polit fra Københavns Universitet i 2014.

Han har arbejdet som kontorchef i Økonomistyrelsen (der tidligere gik under navnet Moderniseringsstyrelsen) i Center for Modernisering og Analyse siden 2019, hvor han leder fællesstatslige analyser, budgetanalyser og projekter om data og advanced analytics.

Han har tidligere været Associate, Consultant og senest Project Leader i Boston Consulting Group i København, hvor han har rådgivet private virksomheder og offentlige institutioner.

Hvilken opgave tager mest af din tid i øjeblikket?
I Økonomistyrelsen skal vi fremadrettet i endnu højere grad end i dag hjælpe de statslige institutioner med økonomiske analyser og rådgivning. Faktisk er vi allerede i Center for Modernisering og Analyse i fuld gang med at levere analyser til en række institutioner. Det er enormt spændende at være med til at lede opbygningen af en fællesstatslig analysekapacitet og bygge videre på den erfaring, jeg selv har med som tidligere management-konsulent i den private sektor. Det er nok det tætteste, man kommer på iværksætteri i staten.

Hvis du tænker tilbage på dit første job i embedsværket, hvad overraskede dig så mest ved den verden?
For det første er det virkelig markant, hvor meget alt på skrift betyder i den offentlige sektor sammenlignet med den private sektor. Jeg oplever, at det er en stor styrke, da det skaber klarhed om beslutninger, hvilket jeg synes er undervurderet i den private sektor. Samtidig kan alt det skriftlige også skabe begrænsninger, som påvirker hastigheden i organisationen.

{{toplink}}
Læs også

Dokumentation

UGENS EMBEDSMAND

Hver uge møder Altinget Embedsværk én af landets embedsmænd. 

Vi undersøger, hvem der gemmer sig bag hæve-sænke-bordene og de folkevalgte politikere i centraladministrationens styrelser, ministerier og departementer.

Hvad drømmer de om? Hvordan ser de på embedsværket? Og hvordan kobler de af i en travl hverdag? 

Kender du én, der skal være ugens embedsmand? 

Så send en mail til [email protected] 


0:000:00