Ugens embedsmand: Katrine Winding arbejder hårdt på at udmønte politikernes hjælpepakker

MØD EMBEDSVÆRKET: Erhvervsstyrelsens direktør lever af at skabe gode rammer for alle landets virksomheder. Coronakrisen har kun gjort opgaven vigtigere.

Katrine Winding og hendes medarbejdere har arbejdet hjemmefra - i let varierende grad - siden marts.
Katrine Winding og hendes medarbejdere har arbejdet hjemmefra - i let varierende grad - siden marts. Foto: Katrine Winding
Malte Bruhn

Hvilken opgave tager mest af din tid i øjeblikket?
Corona. I Erhvervsstyrelsen arbejder vi hårdt på at få udbetalt de hjælpepakker, som politikerne og arbejdsmarkedets parter løbende vedtager for at holde hånden under dansk erhvervsliv i krisen. I Erhvervsstyrelsen er det vores helt centrale opgave at skabe de bedste rammer for ansvarlige virksomheder og skabe udvikling i hele landet. Og det arbejde er bestemt ikke blevet mindre relevant i den langvarige krise, vi befinder os i. Arbejdet skal udføres hjemmefra, hvilket har været præmissen i let varierende grad siden marts. Derfor optager det mig også meget at sikre ordentlige arbejdsforhold for alle vores dedikerede medarbejdere.

Hvilke kompetencer er de vigtigste for embedsmænd i fremtiden?
Digitale løsninger er en helt afgørende forudsætning for, at vi i Erhvervsstyrelsen kan løse vores myndighedsopgaver, der handler om at levere effektiv service, hvor reglerne overholdes, og som modsvarer borgernes og virksomhedernes forventninger og behov. Derfor har vi også mange andre fagligheder ansat. Foruden​ de klassiske djøf'ere har vi blandt andet it-arkitekter, UX’ere, astrofysikere, bioinformatikere, matematikere og datalingvistikere ansat.