Ugens embedsmand: Lene Graakjær Lund kæmper for, at julegudstjenesten kan afholdes trods corona

MØD EMBEDSVÆRKET: Kirkeministeriets personalechef er en del af et sted, hvor ånd og forvaltning skal gå hånd i hånd. For tiden handler det om at skabe sikre rammer om julens gudstjenester, der dog ikke bliver, som de plejer.

Havet har, og har altid haft, en magisk meditativ virkning på Kirkeministeriets HR-chef.
Havet har, og har altid haft, en magisk meditativ virkning på Kirkeministeriets HR-chef.Foto: Lene Graakjær Lund
Malte Bruhn
Blå bog
Lene Graakjær Lund (født 24. august 1968 i Esbjerg) er uddannet Cand.jur. ved Københavns Universitet i 1999.

Hun har været kontorchef med ansvar for HR i Kirkeministeriet siden januar 2018.

Hun har tidligere været HR-chef på Roskilde Universitet, centerchef og ledende HR-partner på Aarhus Universitets Science og Technology-afdeling, sekretariatsleder ved Danmarks Pædagogiske Universitet og personalechef i Intervare A/S (i dag Nemlig.com).

Kilde: Lene Graakjær Lund

Hvilken opgave tager mest af din tid i øjeblikket?
Corona optager hovedparten af min arbejdstid i øjeblikket. Jeg er formand for sektorpartnerskabet på folkekirkens område, hvor vi har arbejdet med retningslinjerne for folkekirken og andre trossamfund. På folkekirkens område har vi også en taskforce, som koordinerer diverse coronahåndteringer, hvor jeg repræsenterer Kirkeministeriet. Lige nu er det selvfølgelig julen, der er i fokus. Rammerne for julens gudstjenester i år bliver anderledes, men vi kommer til at kunne fejre jul - også i kirkerne. Men det bliver på en anden måde, end vi plejer.

Hvordan adskiller din arbejdsplads sig fra andre steder i centraladministrationen?
Kirkeministeriet er nok lidt anderledes end de øvrige ministerier. Her skal der betjenes mere skønsomt, så ånd og forvaltning kan sameksistere. Det kræver ofte lidt mere inddragelse, lidt flere drøftelser, lidt mere tålmodighed, lidt mere argumentation, men til gengæld ofte med bred tilslutning som resultat. Egentlig tror jeg, at Kirkeministeriet og folkekirken har praktiseret samskabelse længe før, det blev moderne. Men når det er sagt, er jeg faktisk overrasket over, hvor mange af Kirkeministeriets ressourcer, der anvendes til ren drift. Folkekirken er en stor forvaltning, hvor økonomi, ledelse og administration skal følge med tiden og være en del af samfundet med et strategisk fokus, hvor der også træffes langsigtede beslutninger.

{{toplink}}
Læs også

Dokumentation

UGENS EMBEDSMAND

Hver uge møder Altinget Embedsværk én af landets embedsmænd.

Vi undersøger, hvem der gemmer sig bag hæve-sænke-bordene og de folkevalgte politikere i centraladministrationens styrelser, ministerier og departementer.

Hvad drømmer de om? Hvordan ser de på embedsværket? Og hvordan kobler de af i en travl hverdag? 

Kender du én, der skal være ugens embedsmand? 

Så send en mail til [email protected] 


0:000:00