Aftalepartier uenige om erhvervslobbyisters rolle i Kollerups ekspertgruppe

Partierne bag den seneste reformaftale er splittede i spørgsmålet om, hvorvidt erhvervslivets interesseorganisationer skal have en plads i erhvervsministerens ekspertgruppe. Til efteråret skal eksperterne komme med anbefalinger til, hvordan erhvervsstøtten skal beskæres med 3,5 milliarder kroner.

Hans Kristian Skibby, erhvervsordfører for Dansk Folkeparti, mener, at erhvervsorganisationer skal være en del af ekspertgruppen, der skal komme med anbefalinger til sanering af erhvervsstøtten. Erhvervsministeren mener derimod, at hverken erhvervslobbyister eller politikere skal være med.
Hans Kristian Skibby, erhvervsordfører for Dansk Folkeparti, mener, at erhvervsorganisationer skal være en del af ekspertgruppen, der skal komme med anbefalinger til sanering af erhvervsstøtten. Erhvervsministeren mener derimod, at hverken erhvervslobbyister eller politikere skal være med.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Partierne bag aftalen om at sanere erhvervsstøtte for 3,5 milliarder kroner er ikke enige om, hvilke typer af eksperter, der skal være med til at udarbejde anbefalingerne til, hvilke erhvervsstøtteordninger, der skal sløjfes.

For mens erhvervsminister Simon Kollerup (S) har pointeret, at ekspertgruppen hverken skal bestå af politikere eller repræsentanter fra erhvervsorganisationerne, har flere af partierne bag aftalen en anden holdning.

”Det ville være vigtigere, at der var nogle erhvervsorganisationer, som også fik lov til at være med,” siger Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, der dog ikke vil sætte konkrete navne på de erhvervsorganisationer, som han ønsker, skal være del af ekspertgruppen.









0:000:00