Strid om ny beløbsordning fortsætter

Partierne er fortsat uenige om, hvorvidt en ny beløbsordning for udlændinge skal gælde for medarbejdere fra blandt andet nordafrikanske og mellemøstlige lande. Kun en mindre andel kommer dog i dag hertil på ordningen fra de lande, viser tal.

Kort efter regeringen havde fremlagt sit forslag til en ny beløbsordning, afholdt de blå partier et doorstep om deres model. 
Kort efter regeringen havde fremlagt sit forslag til en ny beløbsordning, afholdt de blå partier et doorstep om deres model. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Rikke BrøndumNinna Gøbel Rønberg

Mens et desperat erhvervsliv fortsat spejder forgæves efter mere arbejdskraft, er der endnu ingen udsigt til enighed på Christiansborg om en lavere beløbsordning for medarbejdere udenfor Europa.

Det er blandt andet spørgsmålet om, hvorvidt ansatte fra lande i eksempelvis Nordafrika og Mellemøsten skal omfattes, som skiller partierne.

De udgør dog kun en mindre del af de udlændinge, der i dag får adgang til det danske arbejdsmarked på ordningen, viser tal fra STAR under Beskæftigelsesministeriet. I alt opholder 456 personer fra de såkaldte MENAPT-lande sig i dag i Danmark på beløbsordningen. Det er lidt under 10 procent af samtlige tilladelser. Størstedelen – 168 – er fra Tyrkiet.

0:000:00