Bødskov om millioner til demokratiske virksomheder: ”Det er ikke til ansættelser af bureaukrater”

Efter regeringen har præsenteret sit oplæg om demokratiske virksomheder i midten af 2023, vil der blive indkaldt til forhandlinger. Sådan lyder det fra Morten Bødskov, der dog ikke vil sætte en tidshorisont for den politiske aftale for området. "Det bliver ikke på datoer og tidspunkter, og det tror jeg også godt, at du ved," siger han.

I midten af 2023 skal erhvervsminister Morten Bødskov præsentere regeringens oplæg om demokratiske virksomheder. I finansloven er der afsat 22 millioner kroner til formålet frem imod 2026. Arkivfoto. 
I midten af 2023 skal erhvervsminister Morten Bødskov præsentere regeringens oplæg om demokratiske virksomheder. I finansloven er der afsat 22 millioner kroner til formålet frem imod 2026. Arkivfoto. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Frem mod 2026 har regeringen afsat 22 millioner kroner til at forbedre vilkårene for demokratiske virksomheder, men hvordan pengene skal bruges, vil erhvervsminister Morten Bødskov ikke ud med.

"Det skal vi aftale med forligspartierne. Det er ikke til ansættelser af bureaukrater. Det er til implementeringen af de anbefalinger, som kommer," siger Morten Bødskov til Altinget. 

Skal det forstås som, at der er sat 22 millioner kroner af til den konkrete politik, der på et tidspunkt kommer, om demokratiske virksomheder?

0:000:00