Debat

Erhvervsstyrelsen: Regler for erhvervsfremmeprojekter skal smidiggøres og forenkles

SMVdanmark og Teknologisk Institut udtrykker bekymring for, at nye regler for EU-støttede erhvervsfremmeprojekter bliver bureaukratiske. Forenkling har været omdrejningspunkt for udarbejdelsen af reglerne, mener Erhvervsstyrelsen.

Vi tilstræber, at adgangen til teknologisk viden og samarbejde om innovation understøttes, at administrationen forenkles for virksomhederne, og at sagsbehandlingstiden i styrelsen forkortes, mener Erhvervsstyrelsen.
Vi tilstræber, at adgangen til teknologisk viden og samarbejde om innovation understøttes, at administrationen forenkles for virksomhederne, og at sagsbehandlingstiden i styrelsen forkortes, mener Erhvervsstyrelsen.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Niels Techen fra SMVdanmark og Juan Farré fra Teknologisk Institut udtrykker i et debatindlæg i Altinget bekymring for, at det nye regelgrundlag for EU-støttede erhvervsfremmeprojekter bliver tungt og bureaukratisk og hindrer samarbejde mellem SMV'er og videninstitutioner, herunder GTS-institutterne.

Erhvervsstyrelsen deler ambitionen om, at regelsættet og administrationen af strukturfondsmidlerne skal smidiggøres og forenkles, og netop forenkling har været omdrejningspunkt for udarbejdelsen af de nye regler.

Det er klart, at der på forhånd er givet nogle fælleseuropæiske rammer fra EU, som vi skal administrere efter. Inden for disse rammer har vi bestræbt os på at gøre det så enkelt som muligt for virksomhederne og operatørerne at deltage i – og få gavn af – erhvervsfremmeprojekter fremover.

Vi tilstræber både, at adgangen til teknologisk viden og samarbejde om innovation understøttes, at administrationen forenkles for virksomhederne, og at sagsbehandlingstiden i Erhvervsstyrelsen forkortes.

Bliver væsentligt enklere
Erhvervsstyrelsen sætter stor pris på dialogen med vores interessenter og samarbejdspartnere.

Både før og under høringen af det nye regelsæt har vi derfor afholdt interessentmøder med en bred kreds af interessenter, og vi har modtaget mange konkrete forslag, som er medtaget i udkastet til støtteberettigelsesreglerne.

Desuden sendte styrelsen i december 2021 regelsættet i offentlig høring. Ved høringsperiodens udløb den 24. januar har styrelsen i alt modtaget 36 høringssvar, som vi netop nu er ved at nærlæse.

Det er styrelsens ambition – og vores klare forventning – at de endelige regler og vilkår vil gøre det væsentligt enklere for virksomheder og operatører at deltage i projekter under Regionalfonden og Den Europæiske Socialfond Plus fremover.

Læs også
 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00