Overblik: Sådan vil partierne øge arbejdsudbuddet

Dansk erhvervsliv mangler arbejdskraft, og derfor har politikerne forpligtet sig til at sikre flere hænder og hoveder til virksomhederne. Altinget giver her et overblik over, hvor meget partierne hver især vil øge arbejdsudbuddet, og hvilke værktøjer de ønsker at tage i brug.

Statsminister Mette Frederiksen (S), finansminister Nicolai Wammen (S) og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) præsenterede i starten af september regeringens reformudspil. Først nu er forhandlingerne om at øge arbejdsudbuddet i gang.
Statsminister Mette Frederiksen (S), finansminister Nicolai Wammen (S) og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) præsenterede i starten af september regeringens reformudspil. Først nu er forhandlingerne om at øge arbejdsudbuddet i gang.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

2021 endte uden en løsning på erhvervslivets største problem: Manglen på arbejdskraft.

I statsminister Mette Frederiksens (S) nytårstale blev manglen på arbejdskraft adresseret som noget af det første, og særligt når det kommer til udenlandsk arbejdskraft lader regeringen til at være blødt op.

"I debatten om regeringens reformudspil har erhvervslivet ønsket, at det skal være lettere at få arbejdskraft udefra. Det er vi villige til at diskutere," lød det i nytårstalen.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00