Det sker i EU: Østlig nabostrid med Ukraine, spanske sprogønsker og Pernille Weiss’ skæbne

Østlande går enegang for at standse korn fra Ukraine, den spanske regering kommer med urealistiske sprogønsker, og Det Konservative Folkeparti afgør, hvem de vil sætte øverst på stemmelisten til EU-valget næste år.

Ved sidste EU-valg stod Pernille Weiss øverst på Konservatives kandidatliste. På partiets landsråd i weekenden er hun oppe imod en hovedbestyrelse og et forretningsudvalg, der har slået hånden af hende.
Ved sidste EU-valg stod Pernille Weiss øverst på Konservatives kandidatliste. På partiets landsråd i weekenden er hun oppe imod en hovedbestyrelse og et forretningsudvalg, der har slået hånden af hende.Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 18. september

Det er FN-uge. Det vil sige, at rigtig mange europæiske politikere hopper i flyene mod New York for at deltage i de globale diskussioner, hvor der i løbet af ugen er fokus på blandt andet FN’s bæredygtighedsmål og klimaambitioner.

I Bruxelles er der møde mellem EU’s landbrugsministre. Blandt de mere ubehagelige samtaleemner er spørgsmålet om import af fødevarer fra Ukraine, som det krigsramte lands naboer Polen, Slovakiet og Ungarn vil blokere for, fordi de frygter for deres egne bønders muligheder for at afsætte varer. EU-Kommissionen kom fredag med et forslag til at ophæve midlertidige begrænsninger, hvilket har fået de tre lande til at gå enegang i strid med EU-lovgivningen.

Ministrene for uddannelse og ungdom tager på todagestur til Zaragoza under det spanske EU-formandskab. Her skal de forsøge at finde ud af, hvordan de kan engagere unge mere i demokrati og politik.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024