DF: EU’s passivitet støtter enerådige Erdogan

DEBAT: Mens den tyrkiske præsident, Erdogan, fængsler journalister og oppositionspolitikere, foregår der ingen repressalier fra et passivt Europa-Parlament. Vi skal først og fremmest indstille alle forhandlinger om et medlemsskab til Tyrkiet, skriver Jørn Dohrmanm (DF).

Af Jørn Dohrmann
MEP, Dansk Folkeparti

I den forgangne uge var jeg blandt dem, der bekymret kunne se til, da den tyrkiske præsident, Erdogan, fængslede kurdiske oppositionspolitikere.

Overrasket var jeg dog ikke. For længe har det stået klart, at Erdogans magtsyge er fuldstændig ude af kontrol.

Siden sommerens dramatiske begivenheder i Tyrkiet, hvor præsidenten tilsyneladende fik afværget det mystiske militærkup, har Erdogan ikke set sig tilbage i forsøget på at skabe et nyt, stærkt og autoritært rige.

Det står klart, når det blandt andre er den frie presse, der står for skud i Erdogans rovdrift på sit eget land og sygelige selvudvikling til enerådig hersker. Vi kan nu vide os helt sikre på, at tingenes tilstand er ude af kontrol og udvikler sig i den helt gale retning.

Ingen repressalier fra svagt EU
Én ting er Erdogans egen narcisisme og hungren efter mere magt, som er afskyelig, men som desværre kan være svær at ændre ret meget på.

Noget andet er, hvilke muligheder han gives for at kunne udleve sit magtbegær. Her kan jeg desværre konstatere, at Erdogan gør, som han gør, fordi der reelt ikke synes at være nogen som helst repressalier forbundet med hans plan.

Det skyldes i høj grad et svagt EU og nogle svage europæiske statsledere - blandt andet eksemplificeret da kansler Angela Merkel føjede Erdogans ønske om retsforfølgelse af komikeren Jan Böhmermann, der blot skrev et hånende digt om Erdogan.

EU-kandidater fængsler ikke journalister
Også blandt mine kollegaer i Europa-Parlamentet ser jeg tegn på, at Erdogan har vundet al for meget indflydelse i EU.

Erdogan har brugt flygtningeaftalen med EU som et pressionsmiddel til at gøre, som det passer ham. Erdogans modstandere fængsles på stribe - alligevel står EU stadig og vifter med et medlemsskab derude i den tidsmæssige horisont.

Ved seneste plenarforsamling i Strasbourg stemte vi EU-parlamentarikere om et beslutningsforslag om situationen for journalister i Tyrkiet.

Indstil snak om EU-medlemskab
Blandt de fremsatte ændringsforslag var en herlig klar indstilling til Ministerrådet: Når den frie presse i Tyrkiet bliver angrebet og fængslet, kan der kun være én udgang. Et stop for al forhandling om tyrkisk EU-medlemsskab.

Men forslaget blev stemt ned. Blandt mine danske kollegaer kan jeg konstatere, at ingen var rede til at gå så langt som Dansk Folkeparti, der støttede forslaget, men modviljen var også stor blandt størstedelen af alle medlemmerne.

Det understreger for mig alvoren. For det er naivt at forestille sig Erdogan stopper her. Lige så længe EU forholder sig passivt til hans enegang, vil Erdogan forsætte sin tilbagerulning af demokratiet. At al snak om Tyrkisk EU-medlemsskab ikke for længst er indstillet er en skandale.

Forrige artikel Venstre: Frihandelsaftaler er EU, når EU er bedst Venstre: Frihandelsaftaler er EU, når EU er bedst Næste artikel VedvarendeEnergi: Manglende klimaambitioner får Danmark til at sakke bagud VedvarendeEnergi: Manglende klimaambitioner får Danmark til at sakke bagud
 • Anmeld

  Erik Pedersen

  EU og Df

  Stadig forsøger et EU og DF medlem IGEN ENGANG at fjerne SPOTLIGHTENS lys på partiets ledelses problematikker,sammen med snyd og bedragerne ,

  Men OGSÅ med samt ved brugen af ,,nu fandme med og VIA det EU SAMARBEJDE .

  Som de ønsker nedlagt og at vi som nation melder os ud af.

  Hvor meget skal der til inden de først og fremmest nedlægger sig selv,og samtidigt får fejet rent efter sig og fjernet alt LORTET ,rent ud sagt og skrevet ,selv så DF SELV kan forstå,,,at deres rolle i både Europæisk og Dansk politik er forbi.

  Nu skal der ryddes og HELT op efter deres svindler og bedragene, begge steder hvor de har været og fortsat uden skam eller moral overhovedet,. er repræsenteret,,,via vort demokrati ,,,som de JO også foragter og hvor friheden i demokratiet ,er og bliver virkeligt samt helt BEVIDST misbrugt til a skabe frygt , mistillid,og andre negativer med og via egoistiske løgne og manipuleringer én más.

  Som efterhånden er skabt og frembragt af disse , KUN egocentrede personer ,akkurat som dem der plagede Europa og Danmark, siden bare 1864 og videre frem til nutiden.i EUROPA OG VERDEN

  Med indtil videre kun FORELØBIGT som og med deres ISÆR også gode EGOISTISKE viljer samt ønsker af ledelsen bevidst igen.

  KUN via en person og med M, Messeren ,som den ENE skyldige som det største individuelle eksemplar af og i alle hans gerninger og gøren ,med snyd og bedrag ,af ikke bare den danske befolkning, men alle i EU samarbejdet.

  Endda med nye og yderligere forsøg på samme snyd og bedrag POLITIK ,som hvis ikke dette var afsløret inden etableringerne , med en anden naiv person(dog ikke endnu benævnt og betegnet som "" en lille forvirret" og falske identiteter som er PÅFØRT af MM HELT BEVIDST ,som hun idag forhåbentligt helt klarlægges foran den afhøring de fra og af EU DEMOKRATISK, er skabt for at vide og frembringe sandheden osv i det svindle og bedrags foretagne som DANSK FOLKEBEDRAGS FORENING ER og forbliver at værre ,og denne var udset og valgt til at være PETER KOFOED,.
  Som er og skulle have fortsat og reelt overtage ,via de skattesnyder skabte fond eller fonde til bedrags formålet

  Som var og er "forsøgt " skabt til at udføre samme bedrag, endnu engang ,og mod alle EU s befolkninger for at benytte deres skatteyder midler.

  KUN med snyd og bedrag, som opgave ,,,til både personerne i ledelsen .og partiet på samme tid.

 • Anmeld

  Regula Maltry · pens. lærer

  Tyrkiet

  Godt Dohrman, vi skal foreløbigt bryde al kontakt med Tyrkiets diktatur, indtil Erdogan opfylder EUs krav om flygtninge, demokrati og lovlige tilstande i landet. Først da kan der blive tale om forhandlinger om eventuelle lempelser af visa-pligten for tyrkere der vil til Europa.