Analyse af 
Sanna Rayman

En næse til både Sverige og Stoltenberg

Sverige og Finlands vej hånd-i-hånd ind i Nato er nu definitivt blokeret. Sikkerhedspolitisk er der meget, der er dårligt ved det, og ikke kun for Sverige, skriver Altinget Sveriges chefredaktør i denne analyse.

Sveriges statsminister Ulf Kristersson (t.v.) og Natos generalsekretær Jens Stoltenberg (t.h.) ved et pressemøde den 7. marts 2023.
Sveriges statsminister Ulf Kristersson (t.v.) og Natos generalsekretær Jens Stoltenberg (t.h.) ved et pressemøde den 7. marts 2023.Foto: TT News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
Sanna Rayman

Den tyrkiske præsident Erdogan erklærede på et pressemøde fredag sammen med den finske præsident Sauli Niinistö, at Finlands tæppe ind i Nato er rullet ud. Ratificeringsprocessen er i gang i Tyrkiet.

På samme pressemøde skød Erdogan yderligere salver af mod Sverige, hvor krav om udlevering og andet blev nævnt som eksempler på, at Sverige ikke har opfyldt de forpligtelser, Erdogan mener, Sverige har over for Tyrkiet.

{{toplink}}
Læs også


Ungarns ratifikationsproces vedrørende Finland er også i gang, hvor afstemningen i parlamentet allerede finder sted i slutningen af ​​marts, mens tidslinjen for Sverige er mere uklar.

0:000:00