Europaparlamentarikere giver grønt lys til lov om naturgenopretning

Et bredt flertal af medlemmerne i Europa-Parlamentets miljøudvalg godkendte onsdag en ny naturlov efter forhandlinger mellem EU's institutioner. Venstres parlamentariker stemte blankt for at sende et signal om, at han ikke kunne “stå 100 procent inde for det”. 

Naturgenopretningsforordningen&nbsp;er en central del af EU’s Biodiversitetsstrategi, der har som overordnet mål, at 30 procent af Europa skal være beskyttet natur – heraf 10 procent strengt beskyttet i 2030.<br>
Naturgenopretningsforordningen er en central del af EU’s Biodiversitetsstrategi, der har som overordnet mål, at 30 procent af Europa skal være beskyttet natur – heraf 10 procent strengt beskyttet i 2030.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Julie Schønning

BRUXELLES: Der var glæde at spore fra flere fronter, da EU onsdag kom ét skridt nærmere at få en lov, der skal genoprette minimum 20 procent af Europas naturareal til lands og til vands inden 2030.

Her godkendte et flertal i Parlamentets miljøudvalg nemlig udkommet af forhandlingerne mellem Parlamentet, Rådet og Kommissionen, der tidligere på måneden landene et kompromis.

“Den nye EU-lov til at genoprette naturen har undviget at blive det seneste offer for de konservatives dødsliste for miljølovgivning. Naturgenopretningsloven er et glimt af håb om at vende skuden for naturødelæggelser i Europa,” skrev miljøorganisationen Greenpeace på det sociale medie X.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00