Måling: Forskellig tilgang til EU-politik giver ikke stor føring til hverken rød eller blå blok

SVÆRT SPØRGSMÅL: Hvem er bedst til at styre EU-politikken? Danskerne er næsten lige delt mellem en borgerlig og en S-ledet regering.

32 procent anser en borgerlig regering for bedst til at håndtere EU-politikken. 29 procent mener omvendt, at det er en Socialdemokratisk ledet regering, der er bedst til at håndtere det, og 39 procent svarer ingen af disse/ ved ikke.
32 procent anser en borgerlig regering for bedst til at håndtere EU-politikken. 29 procent mener omvendt, at det er en Socialdemokratisk ledet regering, der er bedst til at håndtere det, og 39 procent svarer ingen af disse/ ved ikke.Foto: ERIK LUNTANG / Ritzau Scanpix
Christina Houlind

I den seneste tid har Venstre og Socialdemokratiet trukket mere i hver sin retning, når det gælder europapolitikken. Venstre har indtaget en mere positiv tone over for EU-samarbejdet.

Senest 28. august sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at han i fremtiden så forsvarsforbeholdet afskaffet. Omvendt er Socialdemokratiet rykket i en mere EU-skeptisk retning og partiformand, Mette Frederiksen, har kaldt de danske forbehold for ”grundlaget for den danske europapolitik".

Men det lader ikke til, at den ene position vinder stort over den anden hos vælgerne.

Dokumentation

Sådan har vi spurgt:
Anser du en borgerlig regering eller en socialdemokratisk ledet regering som bedst til at håndtere følgende politikområde: EU?

En borgerlig regering 32 procent

En socialdemokratisk ledet regering 29 procent

 Ingen af disse/ Ved ikke 39 procent

Stikprøve: 1207

Målingen er foretaget af Norstat for Altinget og Jyllands-Posten i perioden 8. august til 15. august.


Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00