Opgør med Folketingets gummistempling af EU-politik: ”Lige nu har vi lidt pistolen for panden”

Der mangler reel demokratisk indflydelse fra Folketinget over den linje, som skiftende regeringer lægger i Bruxelles, lyder det fra Radikales EU-ordfører, Anne Sophie Callesen, der leder reformudvalg.

Radikales europaordfører, Anne Sophie Callesen, mener, Folketinget har et demokratiske underskud, når det kommer til EU.
Radikales europaordfører, Anne Sophie Callesen, mener, Folketinget har et demokratiske underskud, når det kommer til EU.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Det er ikke nogen hemmelighed, at Folketingets Europaudvalg har haft et til tider lidt anstrengt parløb med regeringen.

De har både klaget til statsminister Mette Frederiksen (S) og til Folketingets formand over sene mandater, forkert information og arbejdsvilkår, som ifølge udvalgsformand Eva Kjer Hansen (V) leder til ren gummistempling af den danske EU-linje fra Christiansborg.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) har gået bodsgang i åbent samråd. En ekstern ekspertgruppe er kommet med 22 anbefalinger, der skal ryste op i den nu snart 50 år gamle måde at hente demokratisk opbakning i Folketinget i EU-spørgsmål.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00