Om  
Pernille Weiss

Pernille Weiss aflyser alle arrangementer på Folkemødet

På Folkemødet skulle Pernille Weiss blandt andet deltage i debatter om atomkraft og grøn mode samt arrangementet 'Mød en konservativ politiker'. Men nu trækker hun sig fra det hele.

Danmarks eneste konservative medlem af Europa-Parlamentet, Pernille Weiss, har med kort varsel aflyst alle sine arrangementer på Bornholm.
Danmarks eneste konservative medlem af Europa-Parlamentet, Pernille Weiss, har med kort varsel aflyst alle sine arrangementer på Bornholm.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Rikke AlbrechtsenMaja Hagedorn

Når Allinge i løbet af de kommende dage flyder over med beslutningstagere på dette års Folkemøde, bliver det uden Pernille Weiss.

Her skulle hun ellers debattere blandt andet atomkraft, grøn mode og være med i arrangementet 'Mød en konservativ politiker'.  

Men Danmarks eneste konservative medlem af Europa-Parlamentet har med kort varsel aflyst alle sine flere end ti arrangementer på Bornholm. Det bekræfter Pernille Weiss' pressemedarbejder til Altinget.

Selv har Pernille Weiss ikke ønsket at kommentere beslutningen, der kommer oven på nogle turbulente uger for den danske europaparlamentariker. 

I slutningen af maj besluttede et enigt forretningsudvalg nemlig at stryge hendes navn fra Konservatives kandidatliste til det kommende europavalg næste år. 

Læs også

Årsagen var en en intern undersøgelse af arbejdsforholdene på Pernille Weiss' kontor i Parlamentet, der konkluderede, at hun har skabt et psykisk hårdt arbejdsmiljø med mobning og trusler.

Ifølge Altingets oplysninger har Pernille Weiss' manglende erkendelse af problemerne resulteret i mindst otte opsigelser og fire sygemeldinger siden 2019.

Selv afviser Pernille Weiss beskyldningerne.

"Det berører mig naturligvis, at tidligere medarbejdere beretter om dårlige oplevelser under mit lederskab. Jeg genkender dog ikke dette billede."

"Jeg har været af den klare overbevisning, at alle stressrelaterede sygemeldinger skyldtes det høje arbejdspres, der er på en europaparlamentarikers kontor, især når alle er nye i jobbet, og vi samtidig navigerer i en global pandemi," har hun blandt andet udtalt til Altinget.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Weiss

MEP (K)
sygeplejerske, cand.scient. i sundhedsvidenskab (SDU 2004), master i ledelse og innovation (CBS), certificeret sexolog

0:000:00