Om  
Rasmus Helveg Petersen

Tidligere R-minister vil kun stille op til EP-valget, hvis det er som spidskandidat

Rasmus Helveg Petersen stiller kun op for Radikale til europaparlamentsvalget, hvis han bliver valgt som partiets spidskandidat.

Rasmus Helveg Petersen sad i Folketinget indtil valget i 2022, hvor partiet gik tilbage. Nu vil han være partiets spidskandidat til Europa-Parlamentet.
Rasmus Helveg Petersen sad i Folketinget indtil valget i 2022, hvor partiet gik tilbage. Nu vil han være partiets spidskandidat til Europa-Parlamentet.Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Det er alting eller ingenting for Radikales Rasmus Helveg Petersen, der udelukkende vil stille op som partiets spidskandidat til det kommende europaparlamentsvalg.

Det siger han til Politiken.

Radikale afholder landsmøde i den kommende weekend, hvor partiet blandt vælger spidskandidater til EP-valget. Står der ikke Rasmus Helveg Petersen i toppen af listen, er det slut, fastslår han.

"Hvis jeg fastholder et kandidatur, som ikke er spidskandidaturet, så vil det betyde, at jeg får meget svært ved at træde ud på det almindelige arbejdsmarked. Så det er givet fald en meget høj pris for mig at betale. Men jeg er parat til at satse alt, hvis det er som spidskandidat," siger han til Politiken.

Rasmus Helveg Petersen var klima-, energi- og bygningsminister under den daværende Helle Thorning Schmidt-regering.

I alt ni radikale har meldt deres kandidatur til at blive partiets spidskandidat til EU-valget i 2024. Se listen her.

Valget til Europa-Parlamentet finder sted i juni næste år.

Læs også

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Helveg Petersen

Kommunikationschef, Vattenfall Danmark, fhv. MF (R), klima- og energiminister
journalist (DJH 1993)

0:000:00