Venstre: Det er svært at sige nej til EU's Bankunion

DEBAT: Kommer vi i de følgende år til at se en tillidskrise udspille sig over for eksempelvis Danske Bank, så vil et stærkt samarbejde i EU være en nødvendig støtte, skriver Morten Løkkegaard (V) om EU’s Bankunion.

Af Morten Løkkegaard (V)
Medlem af Europa-Parlamentet

Et netværk af banker og aktiespekulanter har igennem flere år trukket flere milliarder ud af de europæiske statskasser gennem bedrageri med udbytteskat. Gement tyveri.

Nu er det derfor på høje tid, at vi starter en reel diskussion af, hvorvidt Danmark skal med i Bankunionen.

I oktober mødtes EU’s finansministre i Luxembourg, og lytter man godt efter på vandrørene, så er der bred enighed i store dele af Europa om, at samarbejdet på netop det finansielle område skal styrkes på tværs af medlemsstaterne.

Grundig krisehåndtering
Et dansk medlemskab af Bankunionen vil gøre os til medlemmer af en klub, der tilbyder et stærkt fælles tilsyn med de største europæiske banker, der vil betyde, at vi i langt højere grad vil være i stand til at spotte skandalerne, før de bliver til virkelighed.

Derudover er Bankunionen også garant for en meget grundig og standardiseret krisehåndtering, når det så går galt, som det har været tilfældet med Danske Bank.

Et medlemskab af bankunionen betyder nemlig, at der for alle banker udarbejdes en konkret og realistisk plan for, hvad der skal ske, hvis en bank kommer i problemer.

Og indtræffer katastrofen, og en bank kommer i reelle vanskeligheder, ja så betyder bankunionens indskydergaranti, forsikringsordningen, at det ikke i sidste ende bliver skatteborgerne, der automatisk ender med regningen, når banken går under.

Vi kan ikke løse problemerne alene
Jeg anerkender, at der er flere ting, der skal med i overvejelserne, før vi i Danmark kan føle os sikre i forhold til bankunionen. Særligt det unikke danske realkreditsystem, der jo er fundamentet for husejernes økonomi, skal sikres.

Det er vigtigt, at vi kan være trygge ved vores økonomi. Det er det værktøj, der skal skabe vækst og velfærd. Og når krisen kradser, og skandalerne ruller i de europæiske banker, gør det ondt i økonomien.

Kommer vi i de følgende år til at se en tillidskrise udspille sig over for eksempelvis Danske Bank, så vil et solidt og stærkt finansielt samarbejde i EU være en nødvendig støtte.

Problemerne kan vi ikke løse alene. 

Forrige artikel Katherine Richardson: Regeringens klimaambitioner lever ikke op til Parisaftalen Katherine Richardson: Regeringens klimaambitioner lever ikke op til Parisaftalen Næste artikel Messerschmidt: Flygtningekonvention­en er en møllesten om halsen på Vesten Messerschmidt: Flygtningekonvention­en er en møllesten om halsen på Vesten
 • Anmeld

  Ashwin · kr

  windows

  Today a going to invite my all new users of windows 10 OS computer and tell them to go with this Online tutorial and https://computernamewindows10.com/ becomes to know how to change computer name easily.

 • Anmeld

  Alina

  the gadgets is the most dominant

  The core of the gadgets is the most dominant and the quickest versatile processor on the planet, bolstered by man-made reasoning. https://www.assignmentdone.co.uk/help-with-marketing-assignment

 • Anmeld

  jimmyrobert · BANKING UNION IS BORN

  THE BANKING UNION IS BORN AND WHAT IT IS FOR

  The idea of ​​creating a Banking Union was born in 2012 in response to the financial crisis that has forced the rescue of several European banks at a cost to European citizens. "As a result of the bad experience during the crisis and with the idea of ​​limiting the impact of future convulsions in the banking system.
  https://sartimsolutions.com/school-management-system/

 • Anmeld

  jaon Dissertation roy · Assignment Help

  Online Assignment Help

  AllAssignment.com Help tutorial tools who help students globally at all level academic. We work 24*7 for your convenience, so you don’t need to wait for any certain time, you can reach any time at our site, for any concern directly get into touch with our expert, to get help with our Assignment writing service team, you can concern directly with our Assignment Help. Best Online Assignment Help provider in UK.
  https://www.allassignmenthelp.com/uk/

 • Anmeld

  Kristy Murphy · Accounting Assignment Help

  Great Post

  That’s a great idea you have, and yes this would make use of the information you have provided us through this blog. I will share your thoughts with all my friends https://www.goassignmenthelp.com.au/accounting-assignment-help/

Ugens EU-podcast: Præsident Macron får en lussing af Europa-Parlamentet

Ugens EU-podcast: Præsident Macron får en lussing af Europa-Parlamentet

PARLAMENTET#75: Hvorfor bliver Frankrigs leder nu nødt til at finde en ny fransk EU-kommissær? Podcasten stiller skarpt på det spegede spil om kommissærhøringerne, på Vestager og på næste uges topmøde. Og så får du også en dugfrisk analyse fra Thomas Lauritzen om Polens vigtige valg søndag.