Mindre kød og flere grøntsager: Regeringen lancerer 10 nye klimavenlige kostråd til de offentlige køkkener

Køkkenerne i daginstitutionerne, de offentlige kantiner og på skolerne får nu deres egne specifikke kostråd, der i højere grad tager højde for klimaet. Tilbyd mindre kød og flere bælgfrugter, lyder det blandt andet.

Regeringen og Fødevarestyrelsen kan nu præsentere 10 nye kostråd, der er målrettet ansatte i de professionelle køkkener.
Regeringen og Fødevarestyrelsen kan nu præsentere 10 nye kostråd, der er målrettet ansatte i de professionelle køkkener.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Brug mejeriprodukter som ost og mælk i mindre mængder, tilbyd færre kødprodukter og flere bælgfrugter og lad grøntsager og frugt fylde mindst en tredjedel i alle måltider.

Sådan lyder nogle af de nye kostråd til personalet i de professionelle køkkener, som regeringen og Fødevarestyrelsen nu kan lancere.

Der er en kæmpe klimagevinst i at få professionelle og dygtige medarbejdere i de offentlige køkkener til at lave mere velsmagende, sund og klimavenlig mad.

Rasmus Prehn (S)
Fødevareminister

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00