Regeringen udskyder handlingsplan for plantebaserede fødevarer: Når det ikke inden sommer

Der kommer ikke en handlingsplan for plantebaserede fødevarer på denne side af sommerferien, hvilket ellers var ministerens ambition tidligere på året. Det fører til ærgrelse både på og uden for Christiansborg.

Fødevareminister Jacob Jensen (tv.) besøgte sammen med fødevareordførerne fra de øvrige regeringspartier tilbage i marts Burger King på Rådhuspladsen, der i en måned valgte kun at sælge burgere med plantebaserede alternativer. 
Fødevareminister Jacob Jensen (tv.) besøgte sammen med fødevareordførerne fra de øvrige regeringspartier tilbage i marts Burger King på Rådhuspladsen, der i en måned valgte kun at sælge burgere med plantebaserede alternativer. Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Andreas Arp

Der har længe været bred politisk appetit på flere bælgfrugter og grøntsager i den danske kost, men der går altså lidt tid endnu, før sulten bliver stillet.

Den nationale handlingsplan for plantebaserede fødevarer bliver således ikke præsenteret før sommerferien, som regeringen ellers havde varslet.

Handlingsplanen når ikke at blive præsenteret før sommerferien, men det er ambitionen, at den kan blive præsenteret tidligt på efteråret.

Fødevareministeriet

0:000:00