Regeringen til offentlige køkkener: Lav mad efter kostrådene

Det står ikke i den nye plan for mere plantekost, men det bør være de offentlige køkkeners ambition at lave mad efter kostrådene, mener regeringen. Minister er også åben for flere penge til plantefonden og lover, at idéen om et fast plantebaseret alternativ ikke er død.

"Danskerne skal ikke sidde og tygge i tørre selleribøffer. Det skal ikke være det første, de møder. Vi skal starte med en Tesla-model," siger Ida Auken som forklaring på, hvorfor regeringen ikke sætter mere faste krav til mængden af plantekost i det offentlige. 
"Danskerne skal ikke sidde og tygge i tørre selleribøffer. Det skal ikke være det første, de møder. Vi skal starte med en Tesla-model," siger Ida Auken som forklaring på, hvorfor regeringen ikke sætter mere faste krav til mængden af plantekost i det offentlige. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Vælg oftere bælgfrugter som linser, bønner og kikærter frem for kød, spis mad med fuldkorn og lad grøntsagerne fylde godt på tallerkenen hver dag.

Sådan lyder nogle af de danske kostråd, og dem skal de offentlige køkkener på skoler, hospitaler og i kantinerne ikke blot lade sig inspirere af.

Hvis ikke det er kommet tydeligt nok igennem, at vi ønsker, at de offentlige køkkener tager kostrådene og prøver at gøre dem til virkelighed, vil jeg gerne sige det højt i dag.

Ida Auken (S)
Fødevareordfører

0:000:00