Minister præsenterer plan for mere plantekost uden nye mål for offentlige køkkener

Regeringen kan nu løfte sløret for den længe ventede handlingsplan for plantebaserede fødevarer. Planen indeholder dog hverken nye mål eller krav til de offentlige køkkener, selvom både eksperter og aktører har efterspurgt det.

De offentlige køkkener serverer hver dag cirka 650.000 måltider i blandt andet skoler og daginstitutioner, på hospitaler, i ældresektoren og i de statslige-, regionale- og kommunale kantiner.
De offentlige køkkener serverer hver dag cirka 650.000 måltider i blandt andet skoler og daginstitutioner, på hospitaler, i ældresektoren og i de statslige-, regionale- og kommunale kantiner.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Regeringen vil med en ny handlingsplan udbrede bælgfrugterne og grøntsagerne i landbruget og spisestuerne, men politikerne kommer kun i begrænset omfang til at bruge de offentlige køkkener til det.

Det havde været oplagt at sætte et reduktionsmål for køkkenerne eller et mål om, at de skal følge kostrådene.

Rune-Christoffer Dragsdahl
Generalsekretær, Dansk Vegetarisk Forening

Der er således hverken sat nye konkrete mål for klimaaftrykket eller krav til madlavningen i køkkenerne, der af både eksperter og aktører udpeges som ét af de mest effektive og afgørende virkemidler, hvis Danmarks fødevareforbrug skal blive mere klimavenligt.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024