Regeringens planteplan “er ikke særligt vidtgående”. Alligevel er vegetarerne glade

Danmarks har som det første land i verden fået en handlingsplan for plantebaserede fødevarer. Det er banebrydende og kan fungere som inspiration for andre lande, vurderer Dansk Vegetarisk Forening. Også landbruget roser visionerne i regeringens plan, mens fagforbund savner et øje på rekrutteringsudfordringerne.

Tidligere på året besøgte fødevareminister Jacob Jensen (V) og ordførerne fra alle tre regeringspartier Burger King for at sætte fokus på de plantebaserede fødevarer. Nu har regeringen lanceret en handlingsplan på området. 
Tidligere på året besøgte fødevareminister Jacob Jensen (V) og ordførerne fra alle tre regeringspartier Burger King for at sætte fokus på de plantebaserede fødevarer. Nu har regeringen lanceret en handlingsplan på området. Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Andreas Arp

Der mangler konkrete, ambitiøse målsætninger, og store dele af indholdet er enten genbrug fra tidligere aftaler eller brede formuleringer om tiltag, som allerede er på vej.

Alligevel er reaktionen i Dansk Vegetarisk Forening på regeringens nye handlingsplan for plantebaserede fødevarer overordnet positiv.

Det er banebrydende, at en regering i et land laver en handlingsplan med det plantebaserede som hovedfokus. Det har ingen gjort før.

Rune-Christoffer Dragsdahl
Generalsekretær, Dansk Vegetarisk Forening

0:000:00