Regeringen åbner for plantebaseret alternativ i flere offentlige køkkener

SVM-regeringen vil arbejde videre med muligheden for at indføre et fast plantebaseret alternativ i de offentlige køkkener. Det vil ske i sammenhæng med en større handlingsplan for plantebaserede fødevarer, som ministeren satser på at præsentere inden sommer.

Fødevareminister Jacob Jensen (V) besøgte sammen med fødevareordførerne fra de øvrige regeringspartier onsdag Burger King på Rådhuspladsen, der i en måned kun har solgt burgere med plantebaserede alternativer. 
Fødevareminister Jacob Jensen (V) besøgte sammen med fødevareordførerne fra de øvrige regeringspartier onsdag Burger King på Rådhuspladsen, der i en måned kun har solgt burgere med plantebaserede alternativer. Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Andreas Arp

De offentlige køkkener skal i højere grad involveres i udbredelsen af plantebaserede fødevarer.

Det mener SVM-regeringen, der helt konkret åbner for at give flere danskere mulighed for at vælge det grønne kødfrie-alternativ på hospitaler og i de kommunale kantiner.

De offentlige køkkener skal med og arbejde med på den her dagsorden. Der kan være uddannelseskompetencer, der skal løftes, før at det kan lade sig gøre, men vejen er lagt i den retning, det er der ikke nogen tvivl om.

Jacob Jensen (V)
Fødevareminister

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00