Nyt tema: Landbrugsaftalens plantebaserede udviklingsspor

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Kiki Qvistgaard

En del af Landbrugsaftalen, som særligt har været støttepartiernes mærkesag, er fokusområdet for plantebaserede fødevarer.  

Konkret er aftaleparterne enige om “under inddragelse af interessenter [at] udarbejde en handlingsplan for plantebaserede fødevarer, der indeholder målsætninger for  en række nøgleområder.” 

Derudover skal der etableres Fonden for Plantebaserede Fødevarer, som med 75 mio. Årligt frem til 2030 skal bidrage til at udvikle plantebaserede fødevarer i Danmark. Mindst halvdelen af fondens midler øremærkes plantebaserede økologiske fødevarer. 

De store spørgsmål
Den kommende tid sætter Altinget Fødevarer spot på det plantebaserede udviklingsspor i Landbrugsaftalen, når vi spørger aktørerne: 

  • Hvordan skal handlingsplanen se ud? 
  • Hvordan bør Fonden struktureres, og hvordan kan den konkret bidrage til udviklingen? 
  • Er initiativerne tilsammen nok til at udvikle plantebaserede fødevarer i Danmark?  

Panelet er: 

Katrine EjlerskovKatrine Ejlerskov, centerleder for Plantebaseret Videnscenter

Thomas RolandThomas Roland, CSR-chef i COOP og formand for Fonden for Økologisk Landbrug 

Leif NielsenLeif Nielsen, branchechef for DI Fødevarer

Michael MinterMichael Minter, Concito

Christian Bugge HenriksenChristian Bugge Henriksen, lektor i afgrødevidenskab ved Institut for Plante- og Miljøvidenskab, Københavns Universitet

Jesper Sølver SchouJesper Sølver Schou, lektor og sektionsleder ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet

Anders KlöckerAnders Klöcker, erhvervs- og forskningsdirektør, Landbrug & Fødevarer

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Klöcker

Erhvervs- og forskningsdirektør, Landbrug & Fødevarer
Cand.scient.soc. (Roskilde Uni. 1995), MPA, Society, Science & Technology

0:000:00