Opsamling: Konsekvenserne ved et trawlforbud splitter aktører i debat om fiskeriets fremtid

Mens nogle mener, at et trawlforbud vil være "et dødsstød til livet på havnene", beskylder andre trawlfiskeriet for at have en "klimabelastning lige så stor som hele luftfartsindustrien tilsammen" i Altingets temadebat om fiskeriet i Østersøen og Bælterne.

I den seneste finanslov er aftaleparterne blevet enige om at etablere en trawlfri zone i Bælthavet.
I den seneste finanslov er aftaleparterne blevet enige om at etablere en trawlfri zone i Bælthavet.Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Lukas Oliver Rastovic

Der er stor uenighed om, hvorvidt et trawlforbud er vejen frem, hvis både havmiljøet og fiskerne skal have gode vilkår, lyder det fra debattørerne i Altingets temadebat om fremtiden for fiskeriet i Østersøen og Bælthavet.

Et trawlforbud nytter ikke noget og udskammer både et helt erhverv og nogle fiskere, der ikke bærer skylden for det dårlige havmiljø, lyder det fra flere fiskeriforeninger samt medlem af Europa-Parlamentet Søren Gade (V).

"Et trawlforbud vil være dødsstødet til den infrastruktur på havnene, som vi alle – garnfiskere som trawlfiskere – er dybt afhængige af", skriver Allan Buch, formand for Bælternes Fiskeriforening.

0:000:00