Rapport: Plantebaseret alternativ i offentlige køkkener kræver betydeligt kompetenceløft

Der er et markant behov for efteruddannelse af køkkenpersonale, hvis politikerne vil indføre et fast plantebaseret alternativ i de offentlige køkkener, vurderer Fødevarestyrelsen i en længe ventet undersøgelse. SF er klar til at tage næste skridt, mens regeringen tøver.

De offentlige køkkener serverer måltider i blandt andet skoler og daginstitutioner, på hospitaler, i ældresektoren og i de statslige-, regionale- og kommunale kantiner.
De offentlige køkkener serverer måltider i blandt andet skoler og daginstitutioner, på hospitaler, i ældresektoren og i de statslige-, regionale- og kommunale kantiner.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Køkkenpersonalet i de offentlige køkkener skal blive bedre til at opskalere og udvikle opskrifter, håndtere bælgfrugter og mestre nye køkkenteknikker.

Det er i hvert fald nødvendigt, hvis politikerne gerne vil gøre det muligt for borgere at have adgang til et fast plantebaseret alternativ i eksempelvis daginstitutioner, på hospitaler og i de kommunale kantiner.

Der er 180.000 vegetarer og veganere i Danmark, og det kan ikke passe, at man skal være i klemme i det offentlige på grund af det.

Rune-Christoffer Dragsdahl
Generalsekretær, Dansk Vegetarisk Forening

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00