Rapport: Plantebaseret alternativ i offentlige køkkener kræver betydeligt kompetenceløft
Der er et markant behov for efteruddannelse af køkkenpersonale, hvis politikerne vil indføre et fast plantebaseret alternativ i de offentlige køkkener, vurderer Fødevarestyrelsen i en længe ventet undersøgelse. SF er klar til at tage næste skridt, mens regeringen tøver.
Andreas Arp
Journalist og redaktørKøkkenpersonalet i de offentlige køkkener skal blive bedre til at opskalere og udvikle opskrifter, håndtere bælgfrugter og mestre nye køkkenteknikker.
Det er i hvert fald nødvendigt, hvis politikerne gerne vil gøre det muligt for borgere at have adgang til et fast plantebaseret alternativ i eksempelvis daginstitutioner, på hospitaler og i de kommunale kantiner.
Der er 180.000 vegetarer og veganere i Danmark, og det kan ikke passe, at man skal være i klemme i det offentlige på grund af det.
Rune-Christoffer Dragsdahl
Generalsekretær, Dansk Vegetarisk Forening