Rapport: Plantebaseret alternativ i offentlige køkkener kræver betydeligt kompetenceløft
Der er et markant behov for efteruddannelse af køkkenpersonale, hvis politikerne vil indføre et fast plantebaseret alternativ i de offentlige køkkener, vurderer Fødevarestyrelsen i en længe ventet undersøgelse. SF er klar til at tage næste skridt, mens regeringen tøver.
![De offentlige køkkener serverer måltider i blandt andet skoler og daginstitutioner, på hospitaler, i ældresektoren og i de statslige-, regionale- og kommunale kantiner.](https://www.altinget.dk/cdn-cgi/image/q=80,fit=crop,w=2560,f=jpeg/https://legacy.altinget.dk/images/article/268004/108183.jpg)
![Andreas Arp](https://www.altinget.dk/cdn-cgi/image/q=80,fit=crop,w=64/https://legacy.altinget.dk/images/Writers/5173-andreas-arp-2-48.jpg)
Andreas Arp
Journalist og redaktørKøkkenpersonalet i de offentlige køkkener skal blive bedre til at opskalere og udvikle opskrifter, håndtere bælgfrugter og mestre nye køkkenteknikker.
Det er i hvert fald nødvendigt, hvis politikerne gerne vil gøre det muligt for borgere at have adgang til et fast plantebaseret alternativ i eksempelvis daginstitutioner, på hospitaler og i de kommunale kantiner.
Der er 180.000 vegetarer og veganere i Danmark, og det kan ikke passe, at man skal være i klemme i det offentlige på grund af det.
Rune-Christoffer Dragsdahl
Generalsekretær, Dansk Vegetarisk Forening