Regeringen skal undersøge muligheden for plantebaseret alternativ i offentlige køkkener

Inden udgangen af 2022 skal regeringen have set nærmere på, om der kan indføres et fast plantebaseret alternativ i de offentlige køkkener, fastslår et flertal i Folketinget. Det kan være efterslæb flere steder, siger fødevareministeren, der også åbner døren for et køkkenklimamærke. 

De offentlige køkkener i blandt andet daginstitutioner, kantiner og på hospitaler skal ifølge flere partier altid kunne servere et plantebaseret alternativ. Det skal regeringen nu undersøge nærmere
De offentlige køkkener i blandt andet daginstitutioner, kantiner og på hospitaler skal ifølge flere partier altid kunne servere et plantebaseret alternativ. Det skal regeringen nu undersøge nærmereFoto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Regeringen vil nu undersøge mulighederne for, at de offentlige køkkener fremover kan tilbyde et fast plantebaseret alternativ.

Det fremgår af en vedtagelsestekst fremsat af et flertal bestående af SF, Enhedslisten, Radikale og Socialdemokratiet.

Selvom man er rigtig godt med i de fleste offentlige køkkener, er der også nogle steder, hvor det kan være svært at få et fuldt og nærende plantebaseret måltid i dag.

Rasmus Prehn (S)
Fødevareminister

0:000:00