DONG Energy og DTU indleder millionsamarbejde

KORT NYT: Dong Energy og DTU arbejder tæt sammen for at udvikle fremtidens energiforsyning, og de to parter har 22. februar 2008 underskrevet en ny samarbejdsaftale på energiområdet.
Kasper Frandsen
Aftalen baner vejen for, at DONG Energy og DTU kan sætte en række uddannelses- og forskningsmæssige aktiviteter i gang. DONG Energy bidrager med cirka 30 mio. kr. over tre år. Penge, der skal sikre højtuddannede ingeniører inden for energi- og klimaområdet og helt konkret styrke samarbejdet mellem uddannelses- og forskningsmiljøet og energibranchen.

På DTU glæder rektor Lars Pallesen sig over aftalen og de muligheder, den giver:

"DTU har i 25 år haft et godt og frugtbart samarbejde med DONG Energy. Med aftalen sikrer vi, at det samarbejde fortsætter og endda bliver styrket. Vi samler kræfterne fra uddannelse, forskning og erhverv, så vi kan sikre størst mulig innovation i energisektoren og de bedst uddannede ingeniører på området," siger DTU's rektor Lars Pallesen om aftalen.

Ikke mindst i lyset af energiforliget er aftalen vigtig for en intensiveret indsats inden for blandt andet biomasse, CO2-reduktion og et effektivt el-net.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00