Dong Energy og KU indgår strategisk samarbejde

KORT NYT: Københavns Universitet og Dong Energy indgår et strategisk samarbejde om at skabe 10 tons biomasse fra dansk landbrug.

En stor fælles samfundsmæssig udfordring kræver en fælles indsats. Ønsket om at skabe bæredygtige løsninger inden for energisektoren får nu forskere på Københavns Universitet og forsknings- og udviklingsmedarbejdere fra DONG Energy til at mødes. Den nye partnerskabsaftale iværksætter konkrete initiativer inden for både forskning og uddannelse i grøn energi. Det skriver Københavns Universitet i en pressemeddelse.

Perspektiverne for samarbejdet er da heller ikke små.

"Vi går en fremtid i møde, hvor biomasse kommer til at fylde mere og mere i vores energiforsyning. Derfor tager DONG Energy sammen med Københavns Universitet og dansk landbrug nu initiativ til at udvikle en plan for, hvordan vi gennem planteforædling og nye dyrkningsmetoder kan producere yderligere 10 millioner tons biomasse fra dansk landbrug. Det nye samarbejde giver et solidt grundlag for, at forskningsmiljøer mødes på tværs for at udtænke løsninger for, hvordan vi bedst producerer og udnytter biomassen lokalt," siger Anders Eldrup, adm. direktør i DONG Energy i en pressemeddelse.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00