Finansminister svarer på dansk holdning til øget EU-budget for forskning

MINISTERSVAR: Selvom regeringen foretrækker at holde EU-budgettet nede til de kommende budgetforhandlinger, så er regeringen positivt stemt over for at øge forskningens del af EU-kagen og vil fastholde excellence-princip i tildelinger, lyder det i et svar fra finansminister Kristian Jensen. 

Foto: Ritzau Scanpix/ Thierry Monasse /
Toke Gade Crone Kristiansen

Finansminister Kristian Jensen svarer Uddannelses- og Forskningsudvalget, at regeringen tager pænt imod idéen om at øge EU's forskningsbudget, og at det er en central prioritet for regeringen. at forskningsmidler tildeles efter excellence-princippet. 

Ministersvaret går til et samlet uddannelses- og forskningsudvalg, som med spørgsmålet øjensynligt har ønsket at afklare regeringens holdning til de forestående EU-budgetforhandlinger. 

EU har spillet ud med et meget ambitiøst forskningsbudget i en tid, hvor Storbritanniens udtræden af EU betyder, at der bliver færre til at finansiere gildet. 

Dokumentation

Uddannelses- og Forskningsudvalget, Spørgsmål 190: 

Hvilke overvejelser har regeringen i forhold til den danske position angående størrelsen på EU’s kommende rammeprogram for forskning, hvor det er i dansk interesse, at det bliver stort – idet danske forskningsinstitutioner hjemtager en stor andel af midlerne – samtidig med at EU’s generelle budget er presset pga., at Storbritannien forlader EU.


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00