Fra fond til forsker: For højt blodtryk kan skyldes for lidt kalium

FONDE: Et forskningsprojekt på Aarhus Universitet har modtaget seks millioner til at forske i ny viden om forhøjet blodtryk. Derudover har et projekt, der blandt andet skal undersøge, hvad Parkinsons sygdom skyldes, modtaget en millionbevilling.

To forskningsprojekter på Aarhus Universitet med sundhed i fokus har fået bevilliget penge fra fonde. 

Professor Poul Henning Jensen fra Aarhus Universitet fået en bevilling på 3,8 millioner kroner fra The Michael J. Fox Foundation.

Pengene skal bruges til at forske i sygdommen Parkinson. Poul Henning Jensen og hans kollegaer skal undersøge, hvad årsagen til Parkinson er, og hvordan sygdommen udvikler sig. 

Forskningen bliver udført i samarbejde med forskere på Syddansk Universitet og Max Planck Instituttet i Frankfurt.

Det skriver Aarhus Universitet

Ny viden om for højt blodtryk 
Derudover skal et nyt forskningsprojekt på Aarhus Universitet med Robert A. Fenton i spidsen undersøge, hvorfor blodtrykket stiger, hvis man ikke får kalium nok.

Projektet har fået bevilliget seks millioner kroner fra Fondation LeDucq. 

Salt har længe været udpeget som den store synder, hvis blodtrykket er for højt. Nu viser det sig, at for lidt kalium spiller en lige så stor rolle, og det er netop dette, som bevillingen skal bruges til at undersøge.

Forskningen sker sammen med en række internationale samarbejdspartnere. 

Forrige artikel Professionshøjskoler har udbetalt ulovligt meget i chefløn Professionshøjskoler har udbetalt ulovligt meget i chefløn Næste artikel Mindeord: Fhv. rektor på RUC Bent C. Jørgensen (79) Mindeord: Fhv. rektor på RUC Bent C. Jørgensen (79)