Analyse af 
Chris Lehmann

Lavthængende frugter høstes først i den store udflytningsplan for uddannelser

De første decentrale uddannelser i regeringens store udflytningsplan for uddannelser er ved at blive virkelige få måneder efter aftalen mellem regeringen og Folketinget. De mest udfordrende ønsker om blandt andet en ny dyrlægeuddannelse har dog lidt længere udsigter.

Jesper Petersen overtog posten som uddannelses- og forskningsminister fra Ane Halsboe-Jørgensen kort efter den politiske aftale om udflytning af uddannelser.<br>
Jesper Petersen overtog posten som uddannelses- og forskningsminister fra Ane Halsboe-Jørgensen kort efter den politiske aftale om udflytning af uddannelser.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

På overfladen er regeringens udflytningsplan for uddannelser godt på vej til at være i mål. Af en målsætning på 21 nye uddannelser har otte allerede ansøgt om oprettelse. Det vakte så stor begejstring, at Uddannelses og Forskningsminister Jesper Petersen sendte en glad pressemeddelelse ud:

"Da vi forhandlede var meldingen, at der måske kunne ligge tre til fire ansøgninger her i efter-året. Nu sidder vi med otte. Det er meget positivt og et vigtigt skridt på vejen til at få en bedre uddannelsesbalance i Danmark," siger han i pressemeddelelsen.

I første omgang er det dog de lavthængende frugter, der høstes. Uddannelsesinstitutionerne er stadig ved at danne sig overblikket over de største udfordringer i den politiske aftale om udflytningerne.

0:000:00