Opsamling: Så meget bestemmer fondene i forskningsverdenen

Bestemmer private fonde for meget i dansk forskning? Sådan spurgte Altinget Forskning en række aktører om. Nu er temadebatten slut, og vi samler op på debattens pointer.

Bestemmer penge fra private fonde for meget over forskningen i Danmark? Det har Altinget Forskning spurgt om i denne temadebat.
Bestemmer penge fra private fonde for meget over forskningen i Danmark? Det har Altinget Forskning spurgt om i denne temadebat.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Hvert år bidrager private fonde med milliarder af kroner til forskning i Danmark. Niveauet for den private finansiering er stigende og udgør en stadigt større del af det samlede forskningsbudget. Nu er niveauet så højt, at det nærmer sig de statslige basismidler.

Det var udgangspunktet for den seneste temadebat på Altinget Forskning, hvor spørgsmålet til en række aktører var: Bestemmer penge fra de private fonde for meget, når det gælder fordeling af midler og indholdet af det konkrete forskningsarbejde?

Og styrker det kvaliteten og uafhængigheden af dansk forskning, når de private engagerer sig så meget?

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024