S vil styrke uddannelserne med forskningspenge

PRIORITERING: De videregående uddannelser skal opprioriteres på bekostning af forskningen, lyder budskabet fra S. Årsagen er et stadigt voksende pres på finansieringen af uddannelserne, som i forvejen er blevet udhulet.
Foto: Colourbox.com
Jørgen Skadhede

Vi er parate til at lade hele universitets- og forskningsøkonomien undergå et eftersyn for at finde de ressourcer, der måtte være, så vi kan skabe 15.000 flere uddannelsespladser.

Rasmus Prehn (S)
Forskningsordfører
Hvis rød blok vinder valget, kan man forvente en omfordeling, der betyder, at de videregående uddannelser bliver tilført flere penge på bekostning af forskningen.

"Vi vil først og fremmest gøre noget mere offensivt for at få flere unge til at tage en videregående uddannelse. Der er ikke for alvor sket noget på dette område, og derfor vil vi give de videregående uddannelser en økonomisk vitaminindsprøjtning, der svarer til 15.000 nye pladser," siger forskningsordfører Rasmus Prehn (S).

Han erkender, at de 600 mio. kr., som S-SF har afsat til videregående uddannelser i Fair Løsning, formentlig ikke rækker til at nå det mål. Derfor skal der også omfordeles penge fra forskning til uddannelse.

"Vi er parate til at lade hele universitets- og forskningsøkonomien undergå et eftersyn for at finde de ressourcer, der måtte være, så vi kan skabe 15.000 flere uddannelsespladser og dermed nå målet om, at 50 procent af en årgang skal tage en videregående uddannelse," siger forskningsordfører Rasmus Prehn (S).

0:000:00